Nyårsafton

Som sagt så har jag ju varit sjuk ett tag nu och känner inte alls för att gå ut o fira idag. Har fortfarande megaont i halsen och världens hosta så man inte kunnat sova. Så pepp är jag då inte iaf. Alla andra här i huset lär väl vara det så kommer nog inte bli så himla kul för mig. Får väl stänga in mig på rummet och se på Vänner om jag inte pallar mer. Hoppas iaf att dom får det roligt, tror dom skulle åka in till Hemsedal och gå på ngn nattklubb lr ngt sånt. Hade ju varit kul om jag kände för det, men det gör jag verkligen inte. Vill bara ligga i sängen under täcket o mysa tills jag mår bättre.

Nu när man e borta från familjen, såhär på nyår och allt, så tänker jag på dom nyårsaftnar som man hade när man var liten. När vi bodde på Grytstigen gick man alltid till samma ställe, dom första åren iaf. Innan alla bytte till parkeringen av ngn anledning. Iaf, en gång kommer jag ihåg mycket väl. Johanna måste ha varit rätt liten, för hon åkte nämligen vagn. Hon var sjuk, men ville liksom hänga med och kolla fyrverkerier ändå. Så mamma satte henne i vagnen och svepte in henne i täcken och filtar. Så stod hela familjen där och kollade, riktigt mysigt var det! Sånt var faktiskt bättre förr. Även om jag inte gillar det uttrycket så värst mycket så måste jag faktiskt använda det i det här sammanhanget.

Just nu håller jag på o tvättar, har väl tvättat 3 maskiner nu sen igår. Riktigt skönt att kunna tvätta nu, har ju varit utan tvättmaskin ett tag. Ska väl snart gå ner i den underbart mysiga källaren och hämta den den fjärde omgången tvätt. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Typ gå och vila lr ngt. Blir väl att åka in till Hemsedal sen för att skaffa bankkonto så Elisabeth blir glad, och så jag kan få lön!

Skriver kanske ngt mer senare. Men ha det bra så länge!
Pussar

The Killers

Måste säga att jag är så sjukt förtjust i The Killers. Speciellt i deras nya låt Spaceman. Så fort jag får en chans så lyssnar jag på den! Text till låten finns här.

Andra bra låtar av The Killers är:
This is your life
Losing touch
Read my mind
All these thing that I've done
Mr. Brightside
Jenny was a friend of mine
When you were young
This river is wild
Human
(trist att dom tjatar ut den på radion)

Låtar värda att kolla upp för er som inte hört dom. Jag är fast iaf! Finns säkert många andra bra låtar som jag glömt eller inte lyssnat på.


Måste även säga att jag är rätt sugen på att söka in till ngt Fastighetsmäklar-program i ngn stad. Vet dock inte vilken än, men får se hur det blir med allt sen. Får väl söka ett par stycken och se vad som händer. Tror att jag ska komma in relativt lätt iaf, så får väl hoppas på det. Eftersom det inte finns så mkt att hämta i lilla Västervik så måste man ju dra iväg. Hoppas dock på ett sommarjobb på Bokia..får se hur det går med den saken. Men håller tummarna iaf!

Nu blir det The Killers på repeat.
Puss

Sjukling

Idag har jag mått lite bättre, ingen feber. Men halsen gör fruktansvärt ont och jag hostar massor. Näsan har fortfarande inte slutat rinna, men har några pappersnäsdukar kvar iaf. Dom borde iaf räcka tills imorgon.

Internet har haft sitt egna lilla liv idag och gjort som det ville. Med andra ord försvunnit och kommit tillbaka hela tiden, mycket irriterande. Men nu verkar det vara lugnt ett tag iaf.

Kan även meddela om att vi har fått en ny tvättmaskin WOW! Det hade vi ju inte riktigt räknat med så här snabbt. Men vi är mycket tacksamma! Så nu tvättar Emma för fullt, sen är det Martins tur, sen min och Daniels! Ska bli skönt att få tvätta upp lite kläder. Har typ inga strumpor eller trosor kvar snart, så det var verkligen behövligt.

Annars har det väl inte hänt sådär jättemkt idag. Som vanligt då.. Jönsson fyller år idag så vi skulle egentligen åkt in till Hemsedal för att fira honom, och Wessman som fyllde för ngn dag sedan. Men eftersom Wessman ska in till samma ställe för att jobba sen var han inte så pepp på det. Jag förstår honom. Kul att gå o sätta sig på sitt jobb typ 3 timmar innan jobbet o sen sitta där tills man börjar.. nae. Så det blir kanske att dra dit på fredag istället. Får återkomma med det senare.

Kul att våra julkort kom fram äntligen! Vilken tid det tog.. Men bättre sent än aldrig :)

Finns bara en sak att tillägga, och det är att Daniel är bäst i världen och att jag aldrig hade klarat det här med Norge utan honom. Så massa pussar på honom!

Bilder från julafton






29 december

Hejsan

Idag är jag jättesjuk, var jag igår också efter jobbet. Vaknade igår och hade asont i halsen och massa slem, höll på o spy varje gång jag svalde. Inte kul alls. Men kände att jag ändå ville jobba för nu är man ju ledig i 4 dagar. Men blev inte så roligt sen när man kom hem och mådde piss! Låg inne på rummet och kollade på Vänner hela kvällen och snöt upp typ 3 omgångar pappersnäsdukpaket plus en halv toarulle. Näsan slutar verkligen inte rinna. Har vaknat varje natt av att den rinner som fan, asjobbigt. På kvällen fick jag feber också, så jag frös som fan och bara låg och tyckte synd om mig själv. Inatt vaknade jag av att näsan rann som vanligt, jag hade sjukt ont i huvudet och frös. Härlig kombination. Nu åkte dom andra iväg till Hemsedal och skulle fixa konto och lite sådär, tror dom skulle åka skidor sen med. Men jag orkade verkligen inte, har inte mått såhär dåligt på länge.

Är inte så lätt att blogga när man har en dator som kan få in internet (ibland) och vi är 9 personer som vill ha det. Men jag ska försöka skriva lite oftare. Finns också bara ett enda ställe i hela lägenheten som man får in internet på, vilket är väldigt smidigt.

Nu har jag tagit två panodil iaf, hoppas att värken försvinner. Har ont överallt sen jag åkte skidor, plus febern som gör att det gör ännu ondare. Hoppas på tabletternas verkan så jag orkar ta lite frullis sen. Ska nog lägga in lite bilder från våran julafton här också. Kommer nog upp under dagen beroende på när jag orkar.

Puss och kram alla!

Juldagen




Hej alla!
Lite sent med julkortet nu men vi hade inget internet igår så får lägga upp idag istället!

Julafton blev trevlig, vi åt julmat och festade lite. Jag och Myggan var trötta rätt tidigt så vi gick o la oss och såg lite på en film, tills vi skulle sova. Men tyvärr blev det inte så mycket sova för oss eftersom 4 personer i rummet intill festade loss med världens volym.. Tror inte jag varit så arg på länge. Jag hade asont i huvet och ville bara sova! Det slutade med att jag kl 03.00 tyckte att festen skulle sluta och gick in i vardagsrummet och hämtade Myggans högtalare som dom använde. Tror jag sa ngt sånt här: "Bara så ni vet så drar jag ur dom här nu, och jag kommer hata er imorgon". Och det gör jag, men kanske ännu mer igår. Jag var så in i bomben trött så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Kände mig som en gammal surkärring som kom o förstörde festen. Men va fan, folk försökte sova. Och klockan var faktiskt 3! Plus att det var Myggans högtalare. Dom hade haft sitt roliga. Dock så tystnade dom inte för att musiken försvann inte. Nej, sen var dom tvugna o fortsätta skrika o skratta svinhögt. Men tillslut gick även dom och lade sig. Det var så grymt skönt när det blev tyst så ni anar inte!

Ska passa på att tacka för alla paket jag fått! Allt var jättebra, kan inte komma på vad jag hellre skulle velat haft. Anyway, imorgon blir det jobb igen, även på söndag blir det jobb. Så kanske blir att man åker skidor på lördag. Längtar verkligen!

Jag sitter här i vårat ena vardagsrum och skriver här. Dom andra har stängt in sig i den andra lägenheten, vet inte vad dom gör. Kollar säkert på ngn host "superbra" film eller spelar halo på tvspelet. Inget av dessa lockar mig så jag ska ta och kolla på Vänner lr ngt tills Myggan kommer hit, så man kanske kan se på ngn bra film istället! Varför kolla på en dålig film om man har andra som är bra right?

Nae nu ska jag dra mig. Hoppas att alla haft en mysig julafton! Miss U.
Puss

Vänner <3

Här är några av mina favoritcitat från serien Vänner (som jag tittar på just nu, och väldigt ofta):


"Why do you have to break up with her? Be a man, just stop calling!"
Joey

"Hello Grandma, if that is in fact your real name?"
Pheobe

"This is not a marriage. This is the world´s worst hangover!"
Rachel

"Welcome to the real world. It sucks. You´re gonna love it!"
Monica

"If you want to receive e-mails about my upcoming shows, then please give me money so I can buy a computer."
Phoebe (Right after playing a song in the coffeehouse)

Monika:
"If worse come to worst and it's get a little warm,
              we'll call it a theme-party"

Ross:     "Hey, here's a theme: 'come in, live like bacon!' "

Joanna:    
"What are you doing?"
Chandler: 
"I'm getting dressed."
Joanna:    
"Why?"
Chandler: 
"When I walk outside naked, people throw garbage at me"



Dumma mage

Fick stanna hemma från jobbet idag igen. Idag ville jag verkligen till jobbet, vi skulle ha fått jobba mycket själva och det skulle faktiskt bli kul. Men givetvis skulle jag vakna med världens magvärk. Tog dom tabletterna jag hade men dom hjälpte inte :( riktigt störigt! Hoppas inte chefen tror att jag vill vara hemma. För det vill jag inte! Det är grymt tråkigt att vara här alldeles själv o glo. Plus att jag behöver pengarna! Magen gör lite som den vill idag. Magknipen kommer och går hela tiden. Mycket störande. Har haft värmedyna hela dagen precis till alldeles nyligen då det blev för varmt.

Ute har det typ varit värsta snöstorm. Kommer inte ihåg när jag såg att det snöade så mycket förut. Det var helt vitt när man kollade ut, såg knappt husen som ligger här omkring. Mysigt med snö! Är inte avundsjuk på dom där hemma alls med det där tråkvädret.

Vet inte riktigt om vi ska köra ngn paketlek av ngt slag på julafton. Pratade också om att dela på en ny kastrull, det vore ju iaf en bra julklapp för alla. Hoppas det blir något roligt av det iaf. Ska nog försöka hitta något roligt till Myggan, fast att vi sa att vi inte skulle köpa något åt varann. Får se om jag hittar något bra annars struntar jag i det.

Hoppas att dom andra kommer hem snart. Dom slutar nog klockan 4, om det är som vanligt. Igår fick vi dock jobba över, plus att vi sen fick vänta på skjuts i nästan en timma. Hoppas dom kommer hem till halv 5 iaf. Ska nog laga mat tills Myggan kommer hem. Då blir han nog glad :D

Puss

Seg dag

Idag kan jag erkänna att det var lite jobbigt att stiga ur sängen. Tog emot ngt fruktansvärt. När man stigit upp inser man att vi inte hade någon mjölk, inte heller något smör.. Det blev med andra ord ingen frukost. Sen när vi var på jobbet fick vi jobba över så att vi inte hann hem innan affären stängde, vilket den gör kl 17.00. Imorgon, söndag, är den dessutom stängd. Så då kan vi inte köpa ngt då heller. Nu får vi låna av Linnéa och dom istället så länge så vi får i oss ngn mat. Min mat idag bestod av tonfisk på burk, samt makaroner. Billigt och lätt att laga, sånt gillar vi! Ruggigt gott faktiskt, blev över till frukost imorgon med. Vet dock inte hur jag ska värma det, eftersom våran micro fortfarande stinker bränd skit sedan Viktor glömde popcornen i den. Går inte ens att öppna luckan, det osar i hela lägenheten. Även fast han har diskat den!

Tror jag att jag har fått munsår också, härligt! Man blir ju astorr om läpparna hela tiden, fast att man använder lypsyl ungefär 50 ggr per dag. Snö har vi fått igen iaf, det är ju najs. Men dock har regnet frusit under snön så det är svinhalt på vissa ställen. Helt livsfarligt med andra ord.

Nae nu blir det film och mys!
Puss

Sweet mössa




Inhandlade första saken från Hemsedal igår, nämligen denna mössa. Blev väldigt förtjust i den! Kunde inte låta bli att köpa den. Den kostade 349 norska kronor. Inte så jättefarligt ändå med tanke på att det är dyrt här. Nu har jag iaf en sak som jag köpt här i Hemsedal, vilket kan vara rätt kul när man kommer hem.

Totalt:
Idag:
Online nu: